Google News o velrybách

sobota 24. května 2008

Gutierrez kritizuje islandský lov velryb

WASHINGTON-U.S. Commerce tajemník Carlos M. Gutierrez vydal následující prohlášení na Island ohlášení, že obnovení komerčního lovu velryb na druh velryby velryby mimo přezkum a kontrolu Mezinárodní velrybářská komise (IWC). V současné době existuje globální komerční lov velryb zákazu.
"Je to frustrující novinky. Island je sledují zcela komerční podnik poháněn motivem zisku bez dohledu členů IWC, ani analýza jejich vědeckého výboru, "řekl Gutierrez. "Apeluji na Island, aby toto rozhodnutí přehodnotit a zaměřit se na základní principy Evropské komise spíše než krátkodobém horizontu-zájmy svých velrybářství průmyslu. V době, kdy bychom se měli udělat více, abychom pomohli chránit velryby, Island se ubírá špatným směrem, "řekl Gutierrez, kteří jako ministr obchodu, dohlíží na US oceán rybolovu a ochraně velryb a jiných mořských savců prostřednictvím Národního oceánského a atmosférických Správy.
Spojené státy spolu s dalšími, jako je-smýšlejícími zeměmi, budou nadále tlačit na pro-zachování pozice prostřednictvím diplomacie úsilí na červnovém zasedání Mezinárodní velrybářské komise v Santiagu, Chile.
"Spojené státy jsou hluboce zklamán z Islandu rozhodnutí," řekl William T. HOGARTH, US komisaře k Mezinárodní velrybářská komise. "The IWC zahájila proces vedoucí k snížení provokace a posílení jednání v rámci organizace. Tato nová jednostranná obchodní kvóty bude sloužit pouze k podbízet pokrok a dobré víře jednání o dlouho-horizontu řešení v Komisi. "
V roce 2004 se Spojené státy ověřený Island jako země, která ohrožuje účinnost Mezinárodní velrybářská komise. Že certifikace je i nadále aktivní.


Kontaktní úřad pro veřejné záležitosti
202-482-4883


Publikováno dne: 2008-05-24

zdroj zde, přeloženo Google translatorem

3 komentáře:

david santos řekl(a)...

6/7/2008

SUÍÇA 1 República Tcheca 0
SUÍÇA 0 República Checa 0
SUÍÇA 0 República Checa 1

FAIR PLAY

Unknown řekl(a)...

Very good......

Animal in Distress řekl(a)...

Jak řekla Kate Oconneli z WDCS - "Islandské rozhodnutí obnovit zabíjení velryb ve větším měřítku, je zoufalá snaha zabezpečit příjmy z prodeje velrybího masa v Japonsku. Je to velmi smutný den pro velryby, které se staly obětním beránkem světové hospodářské krize."...ale angličané jsou ve většině připraveni bojkotovat islandské mořské plody a WSPA, WDCS či IFAW již uskutečňují kampaně proti islandskému komerčnímu lov velryb. Petice Stop Iceland's Whale Hunting je zde http://www.thepetitionsite.com/takeaction/584959893?z00m=19765147 . Nebo již probíhá kampaň WSPA proti obnovení komerčního lovu velryb, které má být projednávané možná schválené IWC ke konci června, do kampaně se můžete zapojit zde http://e-activist.com/ea-campaign/clientcampaign.do?ea.client.id=24&ea.campaign.id=3392